Home

Laatste dagen...

Image


Lieve allemaal,

Hier mijn laatste bericht vanuit Zuid Afrika alweer. De week is weer voorbij gevlogen.

Dinsdag ben ik met de ouders van Carlijn en samen met Carlijn (ze mocht een paar uur met verlof) naar het winkelcentrum in Pietermaritzburg geweest.
Hier hebben we wat gedronken en boodschappen gedaan. Het was fijn om samen met Carlijn er even uit te zijn.

’ S Middags de homework class aan de jongste kids gegeven. Ze hebben allemaal een eigen werkboek waar ze opdrachten in kunnen maken. Deze nam ik vol enthousiasme mee maar helaas waren er alleen maar twee meiden aanwezig.
Met de meiden heb ik zitten kletsen over hun dag en allerlei andere zaken. Helaas kon ik niet met de werkboeken aan de slag.

Carpe Diem!

Image

Lieve allemaal,
Weer even een berichtje vanuit Zuid Afrika.

Vorige week woensdag op de Day Care druk bezig geweest met alle scheten van een kindjes. Ik moet zeggen dat het best intensief is zoveel kinderen en eigenlijk zo weinig teachers die op de groep staan.

Hakuna Matata

Image

Lieve allemaal,

De eerste week is voorbijgevlogen. Wat gaat dat toch snel met alle indrukken, nieuwe en mooie mensen, de omgeving en het land.

Afgelopen donderdag heb ik overdag gewerkt op The Farm. Rond 18.00 uur werd ik opgehaald door Martin, de gids (oud police officer) voor de trip Durban by Night.
De trip werd gegeven vanuit de auto omdat het te gevaarlijk is om deze lopend af te leggen. Met nog 4 andere volunteers van andere projecten begonnen we de trip bij de chacks.
In de Chacks wonen ongeveer 8.000 mensen. Deze mensen wonen in een hutje van wat ijzeren platen of stukken hout tegen elkaar. De woning is 3 bij 3 waar soms hele gezinnen in wonen zonder water of elektriciteit. In de hitte hier is het bijna niet te doen om te leven in een hutje met ijzeren platen. Er zijn een stuk of 8 containers aanwezig in de chacks waar men naar de wc kan gaan en kan douchen.

Sawubona, mijn eerste dagen...

Image

Sawubona,

Zondagavond begon na toch wel het aftellen eindelijk mijn avontuur.
Rond 18.00 uur kwam ik aan op Schiphol. Na een toch wel pittig afscheid met uiteraard de nodige tranen ging het nu dan toch echt gebeuren!

Gelukkig had ik een reismaatje met wie ik samen de geweldig lange reis kon afleggen.
Het begon natuurlijk allemaal al met de nodige vele kilo’s in mijn koffer, 27 kilo ditmaal haha. En nee dit keer niet een overschot aan kleding maar aan spulletjes voor de kids. Denk hierbij aan bellenblaas, nagellak, haarfrutsels, speelauto’s, verkleedspulletjes en nog veeeel meer.
Echter woog dit alles zo enorm zwaar en moest en zou ik natuurlijk alles meenemen dat voordat ik langs de douane moest nog het één en ander moest oversluizen naar de koffer van mijn reismaatje die maar 15 kilo bij haar had, haha.

Oh jeej over 6 uur gaat het avontuur beginnen!!!

Ohh jee nu is het echt bijna zover. De kriebels zijn aanwezig en de (gezonde) spanning heeft zijn overhand.
Mijn koffer is bijna gepakt (propvol uiteraard)en alle laatste spulletjes zijn van mijn lijstje gestreept. Nog even dubbel checken zometeen en dan hup op naar Schiphol.

Om 20.30 uur vertrekt het vliegtuig vanuit Amsterdam naar Parijs, vanuit Parijs vlieg ik naar Johannesburg. De laatste vlucht zal vanaf Johannesburg naar eindbestemming Durban zijn waar ik maandagmiddag om 16.00 uur zal landen (15.00 uur Nederlandse tijd).

Morgenavond zal ik met de andere vrijwilligers een nachtje in een hotel in Durban slapen waarna ik dinsdag naar The Farm zal vertrekken.

Na vele voorbereidingen, acties en natuurlijk het feest gaat het avontuur nu eindelijk beginnen! Spannend maar super Tof!

Lieve allemaal tot over een maandje en ik houd jullie natuurlijk op de hoogte :)

Het was een TOP FEEST, Dance For Africa!

Lieve allemaal,

Hier weer even een korte update na een GEWELDIG weekend!

Ik heb nog een paar mooie donaties ontvangen van:

Hannie en Jaap 25 euro
Wouter 15 euro
Hetty 10 euro
Xaan en Daan 15 euro
Fam. Lamboo 25 euro en
Kars 20 euro.

Enorm bedankt!

Afgelopen zaterdag was het feest Dance For Africa. En wat was het GAAF! De Soos stond vol met gezellige mensen! Iedereen die aanwezig was en zijn of haar dansjes heeft gemaakt voor Afrika, enorm bedankt!
Het Soos bestuur ook bedankt voor jullie inzet, zonder jullie kon deze avond niet mogelijk worden gemaakt!

En als laatste lieve Diede wat een geweldige SURPRISE heb jij weten te regelen! Ik heb echt totaal niks doorgehad! Kwam Mister Def Rhymes daar opeens binnenrennen haha! Ik heb er van genoten en dit maakte de avond toch wel compleet! Super bedankt!

Mooie donaties, wat TOF!

Inmiddels weer een aantal mooie donaties mogen ontvangen! Nog 47 nachtjes slapen en dan is het zover!

BEDANKT voor de donaties, Super TOF om te zien!
Martomod 25 euro

Familie van Rossum 40 euroMijn grootste Fan Liny :) 100 euro

NewStar 100 euro


B-Young/ Ichi 50 euro.
Nog 19 dagen totdat we zullen gaan dansen bij Dance for Africa! Dus als je nog geen kaartje hebt koop deze dan zo snel mogelijk!


Donaties en Acties

Nog 8 weken te gaan en dan gaat het grote avontuur beginnen...

Ik ben druk bezig met acties om geld op te halen voor The Farm!
Er staan twee donatiepotten uit waar mensen hun kleingeld in kunnen doneren.
Ook de voorbereidingen voor Dance for Africa zijn in volle gang!

Op dit moment ontvangen bedragen;

Familie van de Werken 10 euro

Anne Parker 25 euro

BEDANKT!!!

Ik hoop deze lijst de aankomende weken langer te mogen maken uiteraard!

Voor dit moment wens ik iedereen fijne feestdagen!

Dance For Africa

Image

Zondag 15 februari vertrek ik naar Zuid- Afrika om via Be More 4 weken vrijwilligerswerk te doen bij The Farm.The Farm zorgt voor ongeveer 30 kinderen die verlaten zijn. Ze proberen hen een kans te geven om kind te zijn, door het bieden van educatie, voeding en onderdak.Om dit te kunnen realiseren heb ik samen met de QQC besloten een FEEST te geven.Gewoon een gezellige avond met een lekker drankje en natuurlijk muziek om heerlijk op te dansen!De entree is 7.50 en in de voorverkoop 5.00 euro. De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar het goede doel!Tickets zijn te verkrijgen bij Annabel van Graas en Tom Muilwijk OP=OP!Dus wil jij het verschil maken voor deze kinderen kom dan gewoon gezellig langs!
Tot ziens, tot SOOS!


Nog 12 weken...

Lieve allemaal,

Ik vertrek 15 februari 2015 naar Zuid- Afrika om via Be More 4 weken vrijwilligerswerk te doen bij The Farm.

Op een half uurtje rijden van Durban, tussen de rietvelden, ligt een bijzonder project; The Farm. De arbeidsomstandigheden in de community waar The Farm ligt zijn slecht en er heerst veel armoede.
The Farm zorgt voor ongeveer 30 kinderen die verlaten zijn. Ze proberen hen een kans te geven om kind te zijn, door het bieden van educatie, voeding en onderdak.

Op The Farm zijn er verschillende programma's. Er wordt 's avonds bijscholing gegeven aan vrouwen uit de community. daarnaast hebben zij een moestuin waar bij geholpen wordt, wordt er voedsel uitgedeeld aan de mensen in de community en wordt er hulp geboden bij de zorg voor 30 kinderen. Sinds dit jaar is The Farm ook begonnen met voorlichting en het geven van trainingen op het gebied van hygiëne, HIV/AIDS en 'Birth control'.

Alle berichten

Annabel van Graas

Name: Annabel van Graas
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij The Farm van 16 feb 2015 tot 15 mrt 2015